Blogi

INTERPLAY Workshop 4.4. 2017

3.3.2017
interplay workshop

Interpaly työpaja Salossa

InterPlay-ohjaaja Outi Ruoholan kaikille avoin
workshop 4.4. klo 17.30-20
Polulla Coachingin tiloissa Tehdaskatu 6 3.krs. Salo

InterPlay on oivaa vastalääkettä stressiin ja kyynisyyteen ja lääke vakavuudesta toipumiseen. Ei elämän tartte olla niin rankkaa!
Menetelmänä se on improvisaatiota ja etukäteisosaamista ei siis tarvita.
Tarkoituksena on leikki – ei muuta. Liikettä, tarinoita, hiljaisuutta, ääntä, kontaktia.

Outi esittelee itsensä:

outi
Olen 56-vuotias InterPlay-ohjaaja (Certified Leader, InterPlay) Turusta. Päätyökseni olen Tyksin sairaalapappi. Tämä on ollut minulle oivaa vastapainoa henkisesti kuormittavalle työlleni. Olen opiskellut InterPlay-menetelmää ympäri maailmaa kahdeksan vuoden ajan. Suoritin peruskoulutuksen (1v Life Practise Program) Hollannissa, Skotlannissa ja netissä. Ohjaajakoulutuksen aloitin Saksassa ja valmistuin keväällä 2016 ohjaajaksi. Olen ainoa ohjaaja Suomessa ja Pohjoismaissa. Tämän myötä InterPlay rantautuu Suomeen.

Illan hinta 30 €/hlö.

Ilmoittaudu mukaan  paivi.hoikkala@polulla.fi tai outi.ruohola@evl.fi  p. 050 520 1357 . Pukukoodi: Mukava, liikkumiseen sopiva asu, sisäkengät/tossut sekä itsemyötätuntoinen mieli. Lämpimästi tervetuloa!

InterPlayn on kehittäneet Cynthia Winton-Henry ja Phil Porter, kaksi kalifornialaista taiteilijaa.
Paljon lisätietoa saat http://www.interplay.org -sivustolta.
Esim
http://www.interplay.org/index.cfm/go/about:home/
ja
youtubessa on videoita InterPlaysta esim

Kategoria:
Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

KUUSI MINUUTTIA

8.11.2016

life-1
Viisivuotias touhukas pohdiskelija on tullut viikonloppukylään. Päivän kuluessa on puuhailtu monenlaista ja iltakylvyn jälkeen on aika käydä nukkumaan. Mutta uni ei tule. Ajatuksia ja tunteita putkahtelee esiin ja kädet ja jalat eivät millään tahdo pysähtyä peiton alla, kun ”niitä vaan liikututtaa”. Mitä tarmokkaammin tämä pieni ihminen yrittää saada unen päästä kiinni, sitä kauemmas uni karkaa.

Silittelen, hyräilen, sitten muistan kysyä: ”Mietitäänkö mitä kaikkea mukavaa tänään on tapahtunut. Mistä on hyvä mieli? ”

Kuulen syvän huokauksen…pieni miettii. Ja sitten muistaa. Meitä molempia hymyilyttää kun hän kertoo ensin yhden, sitten toisen ja vielä kolmannenkin pienen arkisen ja niin mukavan asian. Yhdessä kuvittelemme vielä hetken mitä mukavaa huominen päivä voi tuoda tullessaan.

Huomaan miten pienen kehokin rauhoittuu ja rentoutuu kun mieli on hyvän äärellä. Hengitys tasaantuu ja uni palaa yllättävän nopeasti karkureissuiltaan.

Seuraavana iltana kuulen kysymyksen: ”Mietitäänkö taas niitä mukavia juttuja? ”

 

Kikystä kykyä

Ihmisaivot virittäytyvät automaattisesti uhkiin, huoliin ja negatiivisiin asioihin. Kivikautiset liskoaivomme huutavat taistele- tai pakenekäskyä tiedostamattammekin jatkuvasti. Mitä enemmän mieli keskittyy siihen mikä ei toimi, sitä varmemmin niin myös on. Negatiivisuus syö voimavaramme, kaventaa visiota ja rakentaa esteitä mahdollisuuspoluille.

Ensi vuoden alusta alkaen meillä on kikysopimuksen mukaan jokaisena työpäivänä kokonaista kuusi minuuttia lisää työaikaa. Voisiko tuon kuusiminuuttisen käyttää arvostavaan aivojumppaan? (Fyysinen taukojumppahan on sen osalta jo ehditty kieltää.)

 

Haaste hyvän äärelle

Haastan työyhteisöt käyttämään nämä minuutit työpäivän tai -viikon päätteeksi suuntaamalla huomion niihin asioihin jotka tänään tai tällä viikolla sujuivat hyvin.

Hyvän huomaaminen ei poista ongelmia. Se saattaa asiat realistisiin mittasuhteisiin, lisää työhyvinvointia ja psykologista pääomaa; itseluottamusta, toivoa, realistista optimismia, joustavuutta, sitkeyttä ja palautumiskykyä.

Jos työyhteisö ei  lähde yhteistuumin mukaan, ryhdy sinä oman (työ)elämäsi myönteistäjäksi! Kuusi minuuttia päivässä voi olla käänteentekevä voima.

 

Kategoria: ,
Avainsanat: , , , ,